Hotell ved Nasjonalteateret i Oslo - Book hotell med prisgaranti

Finn ditt favoritt hotell ved Nasjonalteateret her! Når du bestiller hotell ved Nasjonalteateret på Hotell-Oslo.no er du alltid garantert den laveste prisen. Vi ønsker at du skal bo best mulig, til lavest mulig pris.

Nationaltheatret ligger i Studenterlunden, avgrenset av Karl Johans gate i nord, Johanne Dybwads plass med Nationaltheatret T-banestasjon og Nationaltheatret jernbanestasjon i vest, Stortingsgata i syd og Universitetsgata i øst. Nationaltheatret i Oslo er, sammen med Den Nationale Scene og Det norske teatret, en av Norges tre hovedscener for teaterkunst. Nationaltheatrets første sjef var Bjørn Bjørnson, sønnen til Bjørnstjerne Bjørnson. Nasjonaltheatret er det ledende teatret i Norge, og er anerkjent internasjonalt. Formålet er å drive teatervirksomhet, og ivareta nasjonale kulturpolitiske interesser på scenekunstområdet. Nasjonalteatret ligger midt i Oslo sentrum, ved siden av Karl Johans gate, og kun et steinkast fra Det Kongelige Slott. En av Norges travleste t-banestasjoner ligger under teatret.

Restauranter og natteliv

Det er mange caféer, kaffebrennerier, restauranter og barer på Nationaltheatret, og det er et yrende liv her dag som natt. Dinner, Tabibito og Teatercaféen er kjente steder hvor det serveres de deiligste retter.  Steamen Pub og Paddys er kjente puber i området, og de er begge godt besøkt, ellers er Barfly og Einebar populære.

Se og gjøre

Det er mye å se og gjøre på Nationaltheatret. Teateret er en attraksjon i seg selv, fullspekket med kjente skuespill og skuespillere. Ellers er Spikersuppa godt besøkt, hvor det er vann om sommeren og skøytebane om vinteren. Nasjonalgalleriet, Historisk Museum, Fritjof Nansens Plass og Rådhuset ligger like ved.

Shopping

Det er mange shoppingmuligheter ved Nationaltheatret. Den bilfrie handlegaten Karl Johansgate går forbi, og kjøpesenteret Paléet, fullspekket med eksklusive butikker ligger like ved. Ellers er det frittstående butikker i bl.a. Rosenkrantzgate, Tordenskioldsgate og Stortingsgata.